Gnomer

Från Stjärnhavet
Hoppa till: navigering, sök

Gnomer hittas främst i tre olika typer av samhällen. Det ena av dem är de som bor i hus eller jordhålor nära skogspartier. De lever ofta i harmoni med naturen och de varelser som bord där och vill helst lämnas ifred.

Vissa gnomer anses nästan vara besläktade med dvärgar. De lever i mörka hålor under jorden eller i berg, ibland med dvärgarna, och bygger tunnlar när de inte spelar spratt med varandra.

Den tredje typen av gnomer är även de som är vanligast bland Imperiets kolonier. Dessa excentriska hantverkare lär kända för att vara duktiga ingenjörer och makalösa arkitekter. Oftast fokuserar den individuella gnomen på ett personligt område, allt mellan konst och jordbruk, och lär sig sedan allt de kan om ämnet.

Som ett folkslag tenderar imperiska gnomer till att välja fredliga intressen som oftast gynnar alla omkring dem men de är tämligen lättpåverkade, även av andra raser, och ibland märker de inte själva av den skadan som deras "förbättringar" ibland orsakar och bortförklarar det som "framsteg". Dessa gnomer har bidragit till flera uppfinningar genom åren, bland annat genom att reformera krutvapen till den grad att de blivit så vanliga, pålitliga och lätthanterliga som de är nu..

Regler[redigera]

Vanliga alternate racial traits för gnomer är "Magical Linguist" och "Master Tinker".

Se även[redigera]