St. Elena

Från Stjärnhavet
Hoppa till: navigering, sök

St. Elena

Titel/Titlar Drakdräparen
Pantheon Anthos
Gebit Mod, strid
Anhängare Lejonordern, paladiner, monsterdräpare, soldater
Heligdagar
Domains Glory, Good, Nobility, Protection, Strength, War
Favored Weapon Bastard sword
Channel Divinity Positive
St. Elena är ett av de äldre helgonen bland Anthos följe. Hon ses av många som personifieringen av mod, en av de fem grundpelarna i araners tro.

Historia/Relationer[redigera]

En viktig del av Elenas legend från hennes tid som dödlig är när hon slogs mot demonen Gallazak som tagit formen av en fruktansvärd drake. Hennes mod och stridsförmåga hjälpte till med att rädda imperiet när det fortfarande var ungt. St. Elena var ett av de tidigaste helgon som kanoniserades av Anthos kyrka.

Prästerskap[redigera]

St. Elena anses vara ett utav de fem stora helgonen som personifierar delar av Anthos tro. Hon är därför väl respekterad och det är vanligt att folk ber en bön till henne när de känner att de behöver mod och skydd från högra makter. Hon har både kyrkor och katedraler dedikerade i hennes namn och det anses ge god tur i strid att ha hennes välsignelse innan man beger sig ut i fält.

St. Elena gav upphov till ett av de allra äldsta paladinordrarna, Lejonordern, en vältränade elit av kämpar som slåss mot ondskan.

Dogma[redigera]

Gå med mod för din gud är med dig. Var tapper, stå fast i tron och var stark, för så skall mörkret besegras. Din tro gör dig stark. Din styrka gör dig modig. Med mod kan du skydda de dina. Var djärv, för att vara djärv är att leva.