Stjärnhavet

Från Stjärnhavet
Hoppa till: navigering, sök

Stjärnhavet är vad sjömän och vanligt folk kallar det som finns mellan planeterna. Det kallas även för rymden och himlahavet och har fått sitt namn på grund av de stjärnskepp som används för att resa genom stjärnhavet.

Till en början trodde man att allt i Stjärnhavet var de himlakroppar som befann sig omkring Anthos öga men när galaxens utkant besöktes visade det sig finnas ett enormt tomrum, och kring dem fanns det andra galaxer. Ingen har dock ännu vågat sig på att försöka segla till en annan galax då detta troligtvis skulle ta över flera hundra år med dagens solsegel på grund av bristen på solvindar så långt ut.

Stjärnhavet är inte som många trodde innan ett stort luftfritt tomrum bortom Arterias måne och sol, utan det finns luft och ljus och även delvis vindar. De flesta stjärnskeppen förlitar sig dock inte på dessa luftvindar utan använder solsegel för att segla på solvindar istället, men det är fullt möjligt att ta sig fram utan dessa om man har rikligt med tid.

Det finns även djur som lever i stjärnhavet, många gånger nära planeter, asteroidbälten eller andra himlakroppar. Det är huvudsakligen fåglar, men det går även att hitta större bestar såsom hippogriffer, drakar och andra varelser.

Anthos öga[redigera]

Något som förundrar de flesta som första gången reser i stjärnhavet är hur även efter att man lämnat den närmaste solens bakom sig att det fortfarande finns ljus. Detta är mycket tack vare av Anthos öga.

Anthos öga är vad den enorma, glödande punkten i mitten av galaxen kallas i folkmun. Det är en tydlig punkt oavsett var i galaxen man befinner sig och används som en riktlinje för navigering bland annat för sjärnkartor.

Vissa tror mycket väl att det vara just allfaderns öga som blickar över sin skapelse på grund av den magnifika storleken och det ljus som utstrålas. Andra spekulerar att det är där hans hov finns och det är dit själen för troende araner reser när de dör för att möta upp med sin skapare.

Dag och natt[redigera]

Det pulserande ljuset från Anthos öga skapar genom sitt minskande och ökande av styrka en form av dag- och nattcykel. Då ögat även bidrar med sina egna solvindar som intensifierar när ljuset blir starkare innebär detta att det tar längre tid att resa med solsegel under natten.

Intressanta platser[redigera]

Stjärnhavet är massivt och fyllt med massor av olika platser intressanta för äventyrare. De är kategoriserade enligt följande:

  • Regioner - Galaxen är indelad i ett flertal större regioner.
  • Solsystem - Varje region har flera solsystem. Ett solsystem har minst en central stjärna och en planet i omloppsbana.
  • Planeter - Det mesta av livet i Stjärnhavet kan hittas på den multityd av planeter spridda utöver galaxen.
  • Städer - Städer hittas oftast på planeter där liv har fått ett fotfäste och en civilisation har lyckats frodas.

Se även samlade listan över diverse kartor.